Missionsresa till Indien och Nepal november 2018

 

Den 4 till 16 november 2018 åkte ett team från Bibelskolan Betania i Möklinta tillsammans med pastor Linda Bergling och hennes team från församlingen Arken på en spännande och välsignad resa till Kolkata i Indien och Kathmandu i Nepal.

Det var andraårselever från Bibelskolan Betania som deltog och det var första gången vi gjorde en sådan här missionsresa. Det var en omvälvande upplevelse då vi verkligen fick känna Guds kraft verka och se kraftfulla mirakel. En kvinna som var blind på ena ögat fick sin syn åter, och många människor blev befriade från onda andar och tog emot frälsning.

Bibelskolan Betania gjorde två besök på Arkens flickcenter i Kolkata. Vi fick pröva på att åka både bil, lokaltåg och auto (små mopedtaxi) på skumpiga vägar ut till centret, som var som en grön, ren och fridfull oas efter stadens kaos.

Efter att ha kört igenom byar där dödsgudinnan kali och till och med en stor djävulsbild dyrkades kom vi in i centret, och fick vi möta det fantastiska arbete som Gud gör för att ge utsatta flickor ett bra hem, kärlek, omvårdnad, utbildning och en relation till Jesus. Arken startade det första flickhemmet i Kolkata 2004. Sedan 2010 har man byggt på det nya centret, som nu är i stort sett färdigställt. I dag bor 15 flickor mellan fem och 17 år på centret.

En dag tog vi tåget till Asansol. Två systrar från Arkens flickhem i Kolkata var med på resan. Vår första anhalt var ett besök hos deras pappa och farmor som bodde i en liten by där de är de enda kristna. VDe senaste åren har det varit svårt att vara kristen i området. Kyrkor har förstörts och det är bara möjligt att hålla möten i någons hem.

 

Flickornas pappa jobbade tidigare på ett hotell. För tio år sedan insjuknade han i spetälska, fingrarna lossnade och han miste ena benet. Han blev av med sitt jobb och förlorade också sin fru. För fem år sedan fick de två yngsta flickorna möjligheten att flytta till flickhemmet. Där bor de nu och går i skola i Kolkata. Flickornas farmor blev helad från sin ryggsmärta när vi bad i Jesu namn. Vi fortsätter be för pappan och familjen. För vår Gud är inget omöjligt.

Senare på dagen firade vi gudstjänst i en husförsamling hos pastor Josua och hans fru och tre döttrar. Vi lovsjöng tillsammans, Lennart Gustavsson från Bibelskolan Betania delade ett starkt vittnesbörd om hur han blivit helad och Betaniaförsamlingens pastor och bibelskolelärare Christina Bonnevier predikade om att vandra i ljuset av Jesus Kristus. Under förbönen fick vi uppleva flera mäktiga ingripanden från Herren. Bland annat blev en kvinna befriad från en hinduisk ande, tog emot Jesus som sin Herre och ville döpa sig i vatten så snart som möjligt.

På torsdagen firade vi gudstjänst i Kolkata. Arken samverkar med Indian Pentecostal Assembly, IPA, som har ett trettiotal församlingar i delstaten Västbengalen. Det blev en fantastisk gudstjänst med helanden och mirakel. Betaniaförsamlingens pastor Christina Bonnevier predikade om en extraordinär Gud och ett extraordinärt folk och om att lämna Egypten. Församlingen var härligt engagerad i lovsång och predikan och nästan alla kom fram för förbön. En ung kvinna som var blind på ena ögat fick sin syn tillbaka, Halleluja! Också här skedde befrielse från hinduiska andar och flera tog emot Jesus som sin Herre. Det var underbart att få uppleva hur Jesus helar när människor är öppna och tar emot.

 

Den 12 november fortsatte resan till Nepals huvudstad Kathmandu och dagen efter gjorde vi en bilutflykt upp i Himalaya. Vi fick uppleva fantastiska vyer, nådde ungefär 3 000 meters höjd och blev påminda om Guds otroliga skapelse. Efter allt slingrigare och smalare vägar fick vi gå sista biten till bykyrkan till fots. Christina Bonnevier predikade om hur vi kan bli skadade när vi faller. Alla misslyckas vi, och då ska vi inte gå ifrån Jesus, utan till Jesus. Då kommer han att återupprätta oss. Efter att Jesus återupprättat Petrus var hans liv förvandlat, och det blev aldrig detsamma igen. Så blir det också för oss. När Jesus återupprättat oss blir vi aldrig desamma igen.

Lennart Gustavsson vittnade återigen om hur Jesus botar från sjukdomar. Efter predikan kom ett dussintal av de ungefär 30 närvarande byborna fram för att ta emot Jesus som sin personliga frälsare och flera av dem avsade sig sina gamla gudar. Vi ber nu för pastorn och församlingen att de ska kunna ta hand om de nyfrälsta och leda dem vidare.

I Kathmandu besökte vi också församlingen Arkens pojk- och flickcenter. Bibelskolan Betania delade ut biblar på engelska till alla flickorna i Kolkata och till pojkarna och flickorna i Kathmandu. De fick också mjukisdjur från barnen på Arkens förskola och svenskt godis. Glädjen och tacksamheten var stor och vi tackar Jesus för att vi fick vara med och utföra hans vilja!