Nyhetsbrev 2, 2017

 

 

Betaniaförsamlingen i Möklinta

Kom och sätt dig
vid Jesu fötter!

Varmt välkommen till Betaniaförsamlingen i Möklintas första digitala nyhetsbrev.

Jag är glad att kunna presentera uppbygglig läsning om vad Gud gör genom oss, och vad han uppenbarat för oss. Temat, ”sätt dig vid Jesu fötter”, är hämtat från Lukas 10:39, ”Hon hade en syster, Maria, som satte sig vid Herrens fötter och lyssnade till hans ord.

I det här numret hittar du exempelvis en inbjudan till ett bibeldygn på Trunnagården i Orsa. Under det dygnet blir du doppad i den Helige Ande, får del av undervisning från bibeln, gemenskap i bön och brödsbrytelse och inslag av praktisk lärjungaträning. Eftersom vi måste boka rum och handla mat är vi tacksamma för anmälan snarast.

Fredagen och lördagen den 8-9 september har vi ett seminarium om andligt ledarskap och andliga nådegåvor. Dessutom vill vi inbjuda dig till treåriga Bibelskolan Betania. Varje onsdag undervisar jag baserat på Colin Dyes böcker med målet att du ska bli grundad i Guds Ord. Och varje fredag kväll klockan 19.00 samlas vi till bön och lovprisning. Söndagen den 17 september arrangerar vi en fältandakt med skogspromenad.

Visionen för vår församling är att vi ska vara en prunkande oas, en plats där Guds levande vatten flödar. Vi önskar dig en välsignad läsning och varmt välkommen att komma och dela livet i Jesus Kristus med oss.

Pastor Christina Bonnevier

Bibeldygn på Trunnagården
i Orsa 13–14 oktober

Om en dryg månad är det äntligen dags för vårt bibeldygn på Trunnagården i Orsa. Det är andra året i rad vi åker dit för att dela härlig gemenskap i den Helige Ande, sjunga lovsånger, dela nattvarden och få del av härlig undervisning i Ordet och få pröva på ett inslag av praktisk lärjungaträning. Bibeldygnet är för dig som vill växa i din relation i Kristus och dricka av det levande Vattnet.

Vi samlas till lunch på Trunnagården klockan 12 på fredagen och avslutar efter lunch på lördagen. På söndagen har vi gudstjänst i Betaniakapellet klockan 11 där de kära vännerna Teuvo Teittinen predikar på finska och Timo Teittinen tolkar till svenska.

Församlingen ordnar buss- och biltransport från Sala och Avesta för dig som behöver det.

Betaniaförsamlingen upptogs i Pingst
under Rådslaget 2017 i Norrköping

På Pingstsamfundets årsstämma i Norrköping i maj valdes Betaniaförsamlingen in i Pingst FFS (Fria församlingar i samverkan).
Läs vidare ->

Åtta nya medlemmar hittills 2017

Församlingen växer, både genom att vi döper nya medlemmar till Kristus och genom att människor söker sig till oss som tidigare har tillhört en annan församling eller varit församlingslösa.
Hittills i år har Betaniaförsamlingen välkomnat åtta nya medlemmar varav tre som har låtit döpa sig till Kristus hos oss.
Vi har också avskiljt Eva Gustin till äldste i församlingen.

Bibelskolan Betania igång för höstterminen

Herren Jesus talade till pastor Christina Bonnevier om en bibelskola, och ur den skulle väckelsen komma. Nu är vi tacksamma att vi är inne på andra terminen av en treårig bibelskola som fått namnet Bibelskolan Betania. Christina Bonnevier undervisar baserat på Colin Dyes böcker i serien Sword of the Spirit. Vi har härliga elever från olika församlingar i Dalarna och Gästrikland, förutom från Västmanland, och den är för dig som vill bli grundad i skriften och växa i ditt lärjungaskap och hitta din kallelse, eller som vill bli befäst i din kallelse.
Eventuellt gör vi en missionsresa till södra Indien. Diskussioner pågår med Mitt Fadderbarn som församlingen har etablerat kontakt med. Det behövs fler faddrar. Både du som vill anmäla dig till bibelskolan och du som är intresserad av ett fadderbarn kan ta kontakt med pastor Christina för mer information.

Seminarium 8–9/9:
Andligt ledarskap och nådegåvor

Den 8-9 september får Betaniaförsamlingen åter besök av pastor Sven-Olof Fagerhov från pingstförsamlingen i Borensberg – missa inte! Sven-Olof har 40 års erfarenhet av att leda församlingar och han kommer bland annat att undervisa i de andliga nådegåvorna och om vad som kan hindra andlig tillväxt och att fungera i nådegåvorna.

Tider: fre 8/9 18-22, lör 9/9 09-16. På fredag kväll serveras kaffe & smörgås och på lördagen serverar vi lunch till självkostnadspris.

På grund av seminariet blir det ingen gudstjänst söndag 10/9. Vi håller en fältandakt söndagen den 17/9 klockan 13.00 på den så kallade Gruvdammsrundan i Sala. Anmäl dig till Adam Lundgren via sms till 070-875 55 04, senast den 16/9.

Nästa ordinarie gudstjänst hålls i Betaniakapellet den 24 september då pastor Christina Bonnevier predikar.

Söndagsskolan född ur Guds hjärta

Vi i Betaniaförsamlingen är så tacksamma för söndagsskolan och den väckelse som vi sett där. Ett par barn har vi fått leda till frälsning och vi har döpt en tioåring till Jesus Kristus. Vi har sett hur Guds Ande verkar i barnen och vi fortsätter be för att kunna dra igång ett ungdomsarbete också.

Vi har välsignats med barn och unga från ett år upp till 16 år. Be med oss hur vi kan komma in i skolorna också med Bibeläventyret. Vi välkomnar gärna fler barn till söndagsskolan, som hålls samma söndagar som vi har ordinarie gudstjänst.

Herren Jesus verkar på Sala Torg

På torget i Sala har vi fått be med några till frälsning och för helande av sjukdomar. Sist vi stod på Sala torg kom en kvinna och sjöng med oss och sa sedan att det var sådan kärlek där i tältet. Många kom också och drack kaffe och te med oss och tog emot traktater, Tidningen Hopp och biblar på olika språk som vi delade ut.

Det finns människor som längtar efter att få möta Gud och få veta mera. Vi är i bön att Herren ska dra dem till vårt tält som är fattiga i anden, som Jesus talar om i Bergspredikan i Matteusevangeliet. De som är fattiga i anden är mottagliga att ta emot evangeliet.

Be med oss att de som tagit emot Jesus också ska börja leva det nya livet så att vetekornet får falla i den goda jorden och dö så att det blir djupa rötter och en tro att bygga sitt liv på klippan.